Ücretsiz Eğitim
İnsan Hakları başlığı altındaki eğitimin amacı katılımcılara insan haklarının temelleri ve temel uluslararası insan hakları anlaşmaları hakkında bilgi vermektir. Eğitim katılımcılarının öncelikle insan hakları alanında önemli bazı kavramlar ile insanın neden hak sahibi olduğu konusunda bilgi sahibi olması amaçlanmıştır. Eğitimin omurgasını İoanna Kuçuradi’nin insan hakları görüşü oluşturmaktadır. Böylece eğitimi takip edenler insan onuru, insanın değeri, hak kavramı gibi Kuçuradi’nin insan hakları görüşünü anlamak için önem taşıyan kavramlarla tanışmış olacaklardır.
Ücretsiz Eğitim
Kadın Hakları ana teması altında yürütülecek eğitimin amacı, zamanımızda en derin ayrımcılıklardan birini oluşturan cinsiyet eşitsizliği etrafında biriken akademik bilgi birikimini paylaşmak suretiyle bu eşitsizlik hakkında duyarlılık adalarına oluşmasına katkıda bulunmak ve katılımcıların eleştirel bilgi okur yazarlığını güçlendirmektir. Bu doğrultuda anılan tema altında yer alan başlıkların işaret ettiği gibi günümüz modern toplumların demokratik bir arada yaşama idealini içten kemiren toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve çocuk yaşta evlilikler gibi politik sorunlara yapılan müdahaleleri irdelemek suretiyle ne yapılabiliriz nasıl yapabiliriz sorularının yanıtlarını birlikte keşfetmeye çalışmak da dersin amaçları arasında yer almaktadır.
Ücretsiz Eğitim
Eğitim, katılımcıların toplumsal cinsiyet eşitsizliğine bağlı ayrımcılık ve görünüm biçimleri ile bir bütün olarak LGBTİ+ hareketinin kullandığı temel kavramlar konusundaki bilgi ve farkındalığını arttırmayı amaçlamaktadır.
Ücretsiz Eğitim
Herhangi bir konuda özgürlükten söz edebilmek için öncelikle demokratik bir toplum ve demokratik yönetim önkoşulunu hatırlamak zorundayız. Bir toplumun ve devletin demokratik olduğunu söyleyebilmek için sadece yazılı metinlerde bu sıfatın kullanılması yetmez. Hem devletin hem de toplumun demokrasiyi içselleştirmiş olması, inanması ve demokratik bir toplum ve devlet yönetimi olmadan yaşamanın imkânsız olduğuna inanması gerekir. Din veya inanç̧ özgürlüğü uluslararası insan hakları hukukunun koruduğu temel özgürlüklerden birisi. Evrensel ve bölgesel birçok sözleşme ve siyasal belge bu hakkı güvence altına alır. Bir diğer ifade ile evrensel ve ulusal düzenlemeler, anayasalar ve metinlerdeki din ve inanç özgürlüğüne ilişkin tanımlar her zaman konuya ilişkin temeli oluşturur. Bu kapsamda eğitimin amacı gençlerin din ve inanç hakları konusunda gerekli donanımı ve farkındalığı sağlayarak, farklılıklarla dayanışma yöntemleri geliştirmelerini sağlamaktır.
Ücretsiz Eğitim
Bu eğitim savunuculuk, hak temelli izleme ve ağ geliştirme konularını kapsamaktadır. Bu ders içerisinde öğrenciler, savunuculuğun tanımı, sivil toplumda bireylerin ve örgütlerin neden savunuculuk yaptıkları, savunu ve haklar ilişkisi, savunuculuk araçları ve yapma biçimleri, izleme yöntemleri ve araçları ile ağ oluşturmanın önemi, biçimleri, uygulama zorlukları ve hak temelli çalışmadaki yerini öğreneceklerdir.
Tüm duyuru ve gelişmelerden haberdar olmak için e-bültenimize kayıt olun.